Omdat er heel veel bomen worden gerooid is het noodzakelijk om te zorgen dat er bomen voor in de plaats komen Wil men een boom planten of moet men planten vanwege  herplantingsplicht  dan zal men een keuze moeten  maken. Er zijn heel veel verschillende bomen te verkrijgen . Over smaak valt te twisten, iedere boom heeft zo zijn voor- en nadelen. Wil men een boom hebben die snel groeit of juist niet, groenblijvend is in de winter of bladverliezend , breed of smal, hoog of  laag etc. etc.  Om tot een goede keuze te komen is het belangrijk dat de eigenschappen en zeker ook het eindbeeld van een boom bekend zijn en daar zit nu juist heel veel verschil in. De ene boom eist ook betere bodemkwaliteiten en watervoorziening als de andere boom.
Van Montfort Boomverzorging denkt graag met u mee en komt samen met u als opdrachtgever tot een goede beslissing.

Het verplanten van bomen en met name grote bomen komt tegenwoordig steeds vaker voor. Vaak is het financieel aantrekkelijker om een boom of bomen te verplanten dan  er een compleet nieuwe neer te zetten. In sommige gevallen krijgt men geen kapvergunning maar wel toestemming om een boom te verplanten. Het komt ook voor dat een bepaalde boom  emotionele waarde heeft maar niet op de juiste plaats staat. Vaak is het heel goed mogelijk om deze boom met succes te verplanten om die zo toch te behouden. Het verplanten van voornamelijk grote bomen vergt dan ook een goede voorbereiding.

Wij hanteren de volgende methodes:
-bomen verplanten met frames
-bomen verplanten met mobiele kraan voorzien van kluiten bak

Het verplanten met frames
Deze methode wordt gebruikt bij voornamelijk grote bomen en bomen die moeilijk bereikbaar zijn voor machines. Met de verschillende soorten frames en de benodigde machines is het in principe mogelijk om vrijwel alle bomen te verplanten.

dsc_0545Het verplanten met mobiele kraan voorzien van een kluitenbak
Deze methode wordt gebruikt bij bomen die bereikbaar zijn met een mobiele kraan en ongeveer een omtrek hebben op borsthoogte tot +- 130 cm  Er zijn verschillende maten kluitenbakken . Het is zaak om de juiste maat te kiezen.
In de regel is het zo hoe groter de kluit hoe beter het is voor de boom.
Met deze kluitenbak is het mogelijk om in korte tijd afhankelijk van de plantafstand grote aantallen bomen te verzetten op verantwoorde en succesvolle manier.
Zeker bij grote bomen is het belangrijk dat ook na het verplanten deze goed verzorgd worden.

Ben je benieuwd of jouw boom ook verplant kan worden neem dan contact op met Van Montfort Boomverzorging.